2018-09-04 17:30Artykuły

Jak grać, aby wygrać?

Już niebawem sztuczna inteligencja i wysoka automatyzacja pracy będą głównymi orężami, które posłużą firmom w walce z konkurencją i w wyścigu na sam szczyt. Do tego przyśpieszonego kroku w przyszłość coraz bardziej motywuje brak siły roboczej. – Sytuacja, którą mamy dzisiaj na rynku pracy nie tylko w logistyce, ale we wszytskich branżach bardzo często przedstawiana jest jako duże wyzwanie czy problem, ale myślę, że w dużej mierze jest to ogromna szansa na zwiększenie efektywności, na cieplejsze spojrzenie w stronę innowacji – mówił Grzegorz Prorok, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu w Consafe Logistics podczas Forum Polskich Menedżerów Logistyki „Polska Logistyka” organizowanego przez „Puls Biznesu”.

Przeczytaj także artykułu „Rynek pracy normalnieje”: https://www.pb.pl/rynek-pracy-normalnieje-939794

O nas Consafe Logistics

Consafe Logistics jest wiodącym w Europie dostawcą rozwiązań informatycznych do zarządzania magazynem. Nasz wysokiej klasy system WMS tworzy przewagę konkurencyjną i pomaga firmom na całym świecie w osiąganiu sukcesów rynkowych. Bogate doświadczenie i doskonałą znajomość rynku łączymy z praktyczną wiedzą z zakresu magazynowania. Rozpoznajemy potrzeby klientów dla których opracowujemy i wdrażamy dopasowane rozwiązania IT. Zmniejszamy koszty, zwiększając wydajność oraz poprawiając jakość obsługi klienta w magazynach o różnym stopniu zautomatyzowania. Robimy to od 1978 roku. Blisko 400 naszych pracowników – w biurach w Szwecji, Norwegii, Danii, Holandii, Polsce i Wielkiej Brytanii – pomaga klientom w 35 krajach lepiej zarządzać magazynami i centrami dystrybucyjnymi.